Robot Süpürge Bakım ve Temizliği Nasıl Yapılır

Robot Süpürge Bakım ve Temizliği Nasıl Yapılır

Bir robot süpürge kullanmak en iyi temizlik deneyimlerinden biridir. Pratik ve işlevsel olmasıyla farkını ortaya koyan robot süpürgeler, düzenli bakım ve temizlik gereksinimi duyarlar. Rutin bakımı ve temizliği gerçekleştirilen cihazlar etkili şekilde görevini yerine getirecektir. Peki, robot süpürgenizi nasıl temizleyebilirsiniz?

Dış Bölüm

Nemli bir bez yardımıyla dış bölümü ve tüm yüzeyi silebilirsiniz. Bu sayede robot süpürgenizin tozlardan ve kalıntılardan arınmasını sağlamış olursunuz. Nemli bezle işlem yaptıktan sonra kurulama yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Tekerlekler

Robot süpürgenin tekerleklerini temizlemek için nemli bir bez kullanın ve üzerlerinde yer alan toz ya da kalıntıları yok ettiğinizden emin olun. Robot vakumunun problemsiz şekilde hareket etmesi için tüm tekerlekleri iyice silin.

Vakum Filtresi

Vakum filtresi temizliği robot süpürgelerin çalışma prensibi için önemlidir. Filtre bidonun içinde olduğu için bu alanlar birlikte temizlenebilir. Vakum filtresini yerinden çıkartın ve öncelikle kirlerden arınmasını sağlayın. Bunun için musluk altında yıkama işlemi yapabilirsiniz. Filtreyi akan suyun altına tutun. Filtreyi cihaza yerleştirmeden evvel biraz kurumasını sağlayın. Daha sonra yerine doğru şekilde yerleştirdiğinizden emin olun.

Sensör Temizliği

Robot süpürgenizin evinizi temizlemesi ve pırıl pırıl bırakması için kendi hızında gitmesi önemlidir. Bu noktada sensörler önem kazanır. Elbette sensörler de kirlenir. Robot süpürgenizin, görevini iyi bir şekilde yapabilmesi adına sensörler temiz kalmalıdır. Bu konuda yapabileceğiniz en iyi şey, sensörlerin parazit olmadan çalışması için hafif nemli bir bezle parçayı silmektir.

Kir Kabı

Elbette robot süpürgenizi temizlemenin en kolay yollarından biri de kir kabını çıkarmaktır. Bu robot süpürgeler için önemli parçalardan biridir. Kir kabını boşaltıp temizlemeniz, cihazın daha etkili bir temizlik gerçekleştirmesine olanak tanıyacaktır. Tankın temizlenmesi gerektiğinde kırmızı LED ile uyarı veren modeller vardır. Ancak sizin cihazınız bu tarz bir özellik içermiyor ise her temizlik sonrasında kabı boşaltmanız ve kalıntıları almanız önemlidir.

Ana Fırça Temizliği

Kapsamlı temizlik için ana fırçayı yerinden çıkarın. Temizleme tarağı aracılığı ile fırçaya dolanan saç kıllarını keserek çıkartın. Ünitedeki tozu temizleyin. Döner fırçalar robot süpürgelerin ana işini yapar. Bu nedenle, tozu en fazla toplayan alandır. Fırçayı ana üniteden çıkardıktan sonra nemli bir bez ile fırçanın güzelce temizlenmesini sağlayın.

HEPA Filtre Temizliği

Hepa filtreyi kolay şekilde temizlemenin yolu kuru temizleme yapmaktır. Bu noktada sabun ve su gibi malzemeler kullanmamalısınız. Bir fırça yardımıyla HEPA filtreyi en iyi şekilde temizleyebilirsiniz.

    

 

 

Etiketler: Robot Süpürge Bakım , Robot Süpürge Temizliği , Robot Süpürge Filtre
Mayıs 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR